Aandacht zet SSL op de website - Aandacht Marketing

Aandacht-ssl

Aandacht Marketing stapt over op SSL

Het is druk bij Aandacht Marketing, elke dag wordt er weer hard gewerkt om alle klanten tevreden te houden en nieuwe klanten binnen te halen. In de 9 maanden dat we nu bestaan is duidelijk geworden dat er veel vraag is naar SEO specialisten. Echter het is SEA waar het meeste winst behaald wordt. Met als beste voorbeeld een klant die nadat wij hem geholpen hadden met zijn SEA, het zo druk kreeg dat hij het tijdelijk op pauze heeft gezet zodat hij zijn bestaande klanten kan helpen. De meeste klanten die we helpen beginnen met het basispakket. Met dit pakket krijg je een geoptimaliseerde website waardoor je beter vindbaar bent dan zeker 90% van je concurrenten. Dat dit goed werkt blijkt wel uit de vele aanbevelingen die we krijgen van bestaande klanten.

SSL certificaatSSL-certificaat Aandacht Marketing

Het SSL-certificaat zorgt voor beveiliging van je website door een encryptie. Dit geven wij standaard bij elke SEO klant, omdat Google beveiliging erg belangrijk vindt. Erg nuttig dus en elke goede website heeft het. Maar je kan het al raden, door alle drukte zijn we onze eigen website vergeten.

De uitspraak bij de loodgieter lekt de kraan klopt dus weer eens. We willen onze klanten zo snel mogelijk helpen, daardoor vergeten we onszelf alleen. Maar nu we het wisten hebben we natuurlijk het meteen opgelost. Dus de Aandacht site heeft nu ook een SSL-certificaat.

Stappenplan SSL

Er is een simpel stappenplan om over te stappen op SSL. Dit uit 5 stappen bestaande plan zorgt ervoor dat het zo geregeld is. Kosten voor SSL verschillen van vele duizenden euro’s, dit zie je bij banken onder andere, tot een gratis certificaat. Wel betaal je dan nog voor het instellen en onderhoud. Deze gratis SSL-certificaten hebben ervoor gezorgd dat Google SSL is gaan gebruiken in de rankings. Ze plaatsen een onbeveiligde website onder een beveiligde. Dit doen ze omdat ze een veilige omgeving belangrijk vinden voor de gebruikers.

Dubbele content

Het aanvragen van het certificaat is niet lastig maar moet wel secuur gedaan worden. Als het gelukt is krijg je echter een vreemd resultaat in eerste instantie. Je website krijgt namelijk een dubbelganger: een met https – encryptie en een zonder. Dit lijkt geen probleem maar Google wil geen dubbele content. Dit is op te lossen met een 301-redirect. Klinkt lastig? Valt wel mee, je kan het zien als een doorverwijzing voor Google van http naar https.

Mixed content

Het kan voorkomen dat je website nog steeds op onveilig staat terwijl je het certificaat hebt geïnstalleerd. Dit ontstaat doordat ergens in de code een directe http verwijzing staat. Bij de Aandacht website was dit Google maps, andere voorbeelden zijn een banner of video. Deze verwijzing is vrij makkelijk op te sporen. Je opent de hulpprogramma’s voor ontwikkelaars in je browser. Daar krijg je te zien wat het probleem is. Los dit op en je hebt voortaan ook SSL beveiliging voor je website.

Voor de liefhebbers nog wat technische aanpassingen: de HTAcces file instellen op htpps en het overzetten van Google Webmaster Tools naar htpps. Vergeet ook niet om Google je site opnieuw te laten indexeren en om je sitemap te testen na afloop. Als je dit allemaal doet ben je weer een stukje dichterbij die begeerde eerste plek in de rankings.

HTTPS is veiliger

Veiligheid is dus de voornaamste reden om HTTPS in te stellen. Wij hoeven geen persoonsgegevens te beschermen maar toch is het belangrijk voor aandachtmarketing.nl. De gebruiker wordt namelijk ook beschermd en dat is natuurlijk ook belangrijk. Onze website is dus betrouwbaar, mooi en nu we SSL hebben nog veiliger. Als je op de site zit kijk dan maar eens naar het groene slotje in je browser. Een paar uurtjes werk maken dus een flink verschil.

Heeft jou website nog geen SSL? Verhuis je website dan naar de professionele handen van Aandacht Marketing en wij regelen het voor je. En de kosten? Die zitten in ons SSL hosting abonnement verwerkt, inclusief de jaarlijkse updates.