Google Certificatie als kerstcadeau - Aandacht Marketing

Google Certificatie als kerstcadeau

SEO Copywriting is een serieus vak. Online marketing is volop in beweging, dus periodiek studeren hard nodig om aan de top te blijven. Of te komen, voor sommigen.
Zelf zoek ik altijd naar de beste SEO tips en nieuwe inzichten om mijn klanten te laten excelleren in Google. Tot mijn verbazing heeft de dominante zoekmachine nu een certificatie opgezet. Zou het wat zijn?

Google certificaat voor ondernemers

Met de Digitale Werkplaats introduceert Google een cursus voor kleine bedrijven die zelf (of met hulp) online marketing willen gaan doen. Wat voor mogelijkheden zijn er allemaal? Van website tot youtube, Adwords en Analytics. Ze komen allemaal langs.
Netjes is dat Google duidelijk ook haar concurrent Bing promoot en actief probeert onafhankelijk te blijven. Een goede zaak, want "Wij van WC eend adviseren WC eend" is voor niemand interessant. De keuze om lokale ondernemingen expliciet te ondersteunen met digitaal studiemateriaal blijkt in de praktijk een goede.

Op nummer 1 in Google?

Opvallend is dat Google waarschuwt voor bedrijven die hard roepen "ik maak je nummer 1 op Google". Deze bedrijven worden terecht afgezet als malafide. Fijn om te merken dat zelfs Google vind dat bedrijfjes die dit uitkramen zichzelf geen SEO specialist zouden mogen noemen. Google (en andere zoekmachines) wijzigen hun algoritmes en goede websitebeheerders passen ook vaak hun pagina's aan. Als je concurrentie en het speelveld continue veranderd kun je nooit 100% zekerheid bieden over de nummer 1 positie, vandaar. Dank Google, dat je deze praktijken aanpakt.

Digitale Werkplaats

Met het online platform de Digitale Werkplaats is Google gestart om ondernemers inzicht te geven in alle mogelijkheden van Google. Heb je alle lesstof doorlopen dan krijg je een eindtoets met certificaat. Het niveau is erg goed gekozen, niet te ingewikkeld en toch best diepgaand.

Zelf SEO Specialist met Google?

Ben je ondernemer met interesse in digitale marketing of heb je een eigen website? Doen die opleiding! Daarna snap je veel beter hoe ingewikkeld SEO echt is en hoe complex Adwords campagnes kunnen zijn. Ook zijn er opleidingen voor gevorderden bij Google, dan ga je voledig de diepte in over een onderwerp. Dat kost tijd en echt studeren dus dan maak je al heel snel zelf de keuze of je dit allemaal zelf wil kunnen of dat je beter een specialist inhuurt. Niet iedereen heeft dezelfde talenten, ondernemen is keuzes durven maken.

Google Certificering voor Aandacht Marketing

Digitale Werkplaats is een goede investering van een dag studeren en zinvolle kennisdeling van Google naar ons als ondernemers toe. Zelf heb ik de eindtoets ook meteen gedaan, ik ben ten slotte ondernemer met een flinke interesse in digitale marketing ;-)
Met plezier heb ik de vragen doorlopen en gelukkig slaagde ik in een keer voor de eindtoets zodat ik mezelf als kerstcadeau de Google certificering mocht geven. Die prijkt dus nu mooi op mijn website en linkedin als bewijs.