Ondernemersdroom waarmaken - Aandacht Marketing

Ondernemersdroom waarmaken

We staan voor de balie bij de KvK, de onderneemster in spé en ik. Met knikkende knieën gaat ze zitten en zet haar krabbel onder een van de belangrijkste documenten van haar leven, de inschrijving van haar eigen Cateringbedrijf. De vragen van de medewerkster beantwoorden we samen, over omzetverwachting en vergunningsaanvragen. We zijn goed voorbereid en hebben de grootste lol, de inschrijving is daardoor een feestje.

Van ondernemersdroom naar werkelijkheid

Twee jaar geleden kwamen we in gesprek over haar talenten en haar wensen, nu was het dan eindelijk zover. Van roze wolken en een droom naar de werkelijkheid die weerbarstig en tegelijk prachtig is: Den Haag is weer een onderneemster rijker! Maar waarom duurde het 2 jaar om zich in te schrijven? Iedereen heeft zijn eigen verhaal

Inschrijven als ondernemer

Zes jaar geleden stond ik aan eenzelfde balie, met lood in de schoenen. Of werd ik juist gedragen door enthousiasme en plezier? Beide, eigenlijk. Een half jaar eerder had ik besloten een bedrijf op te starten. Dus was ik achter de laptop gekropen en begonnen met het bouwen van een website. Zoals iedereen die net start met ondernemen kwam ik er al snel achter dat alleen werken niet kan. Mijn design skills bleken simpelweg te slecht. Technisch had ik een geavanceerde website gebouwd, alleen zag het er niet uit. Wat nu?

Niet ondernemen is stilstaan

Een half jaar stilstaan Mijn eigen verhaal is dat ik 6 maanden lang geprobeerd heb om die website goed te krijgen en me maar niet inschreef bij de KvK. Totdat een vriend van mij aangaf dat het zo niet langer kon. Hij zette me voor het blok: schrijf je nou gewoon in, de rest komt vanzelf op je pad. Hij had groot gelijk, nadat ik me had ingeschreven had ik binnen een week mijn eerste klant. Het maken van de website heb ik al snel uitbesteed aan VDS Webservices, waarmee ik nog steeds heel veel samenwerk. Daardoor kon ik me richten op waar ik het beste in was: verkoop en marketing.

Geef jezelf Aandacht

De onderneemster waar ik maandag mee naar de KVK ben gegaan had haar eigen verhaal waarom ze zo lang niet durfde te starten. Ze had vooral behoefte aan een beetje assistentie om al die plannen in haar hoofd op papier te krijgen en een datum te prikken. Nu zijn we bezig aan haar website, het logo en vooral hoe ze haar bedrijf uniek maakt ten opzichte van de concurrentie. De vergunningsaanvraag en het businessplan zijn al vergevorderd.

Ondernemersvaardigheden aanleren

Ze heeft, mede op mijn advies, gekozen om alvast in te schrijven en iedereen al te gaan vertellen dat ze gestart is. Zo kan ze doen waar ze goed in is, koken, en de ondernemersvaardigheden leert ze vanzelf ondersteunt door Aandacht Marketing. Daardoor heeft ze de sprong in het diepe met plezier gewaagd en is bijvoorbeeld 's middags Your Taste My Kitchen Catering geregisteerd als domein.

Voor jezelf beginnen?

Wil je voor jezelf beginnen, maar stel je het ook uit met als reden je eigen verhaal? Kom eens praten, gewoon vrijblijvend. Want als je weet wat er op je af gaat komen als ondernemer, je niet alleen staat en samen haalbare doelen opstelt die je motiveren… Dan staan jij en ik binnenkort vast ook samen voor die balie bij de KvK en kun je trots aan iedereen in je omgeving gaan vertellen dat je jouw droom gaat waarmaken! Want die knikkende knietjes? Die horen erbij, ik heb ze nog steeds elke keer als ik een grote opdracht tegen het lijf loop of een hyper gemotiveerde ondernemer in spé tegenkom.

Durf te dromen en neem contact op!