Website Wineheaven gaat SEO stappen maken - Aandacht Marketing

SEO stappen voor Wineheaven

Webshop Wineheaven gaat grote stappen maken. De oude website van Wineheaven uit 2014 is een mooi voorbeeld geweest van hoe ver je kunt komen met talent en passie. Tijd, geld en energie was er nauwelijks doordat ik destijds Presales Consultant was bij een internationaal topbedrijf. In de avonduren werkte ik, vaak samen met Maarten, aan de website. Dat er zonder grote investeringen een forse Magento webshop ontstond is achteraf best knap te noemen.

Bedrijfsstrategie onder vergrootglas

Een nieuwe website laten maken is tegelijkertijd een feestje en een nachtmerrie. Het kost tijd, talent, energie en geld. Wat er tegenover staat is dat een herlancering een mooi moment is om je complete bedrijfsstrategie opnieuw onder het vergrootglas te leggen. Helemaal als je recent een nieuw specialisme hebt mogen opbouwen door 3 maanden studie en focus op 1 onderwerp: SEO en SEA.

Google Certificaten

Na het behalen van mijn eerste Google certificaten ontstond het idee om de wineheaven website te vernieuwen. Het oude platform kon niet meer mee met nieuwe ontwikkelingen, database technisch was er in de loop der jaren wel eens wat fout gegaan en gemaakte keuzes van 3 jaar geleden bleken SEO-matig compleet verkeerd. Voor de liefhebbers: we hadden een bridge tussen Magento en Wordpress opgezet zodat er een blog was op de website. Google begreep er niks van en zette mijn content steevast op een onvindbare plek. Tja, content is king telt dus niet voor iedereen.

Processor Power SEO

Weet je waar de nerd in mij blij van kan worden? De eerste keuzes voor de nieuwe website zijn gemaakt, het ontwerp en de hosting. Deze laatste is het geesteskindje van Magento Hosting van VDS Webservice, die een compleet nieuwe opstelling met brute processorkracht en de nieuwste compressie software heeft ingericht. Google Page Speed is het met ons eens, dit is een beest van een server die Magento 2 makkelijk aankan. Ik zet mijn brilletje eens recht, strijk even door mijn baardje en denk maar 1 ding: Het is alweer Februari 2017, laten we maar snel beginnen aan het bouwen van de nieuwe website.