Website in een week project - Aandacht Marketing

website-week

Als marketing bureau krijg je vaak de vraag of je snel een website kunt opleveren. Maar wat is snel? Ik zie om me heen projecten met een doorlooptijd van enkele maanden tot een half jaar, is dat eigenlijk wel nodig? Wat als ik met mijn team, een designer en een developer uit de regio Den Haag, een poging waag om in een week een website op te leveren? Kan dat? Voor de website www.aandachtmarketing.nl neem ik de uitdaging aan.

Storyboarding

Dag 1 bestaat uit het concept uitleggen aan de designer. Er moet een dynamisch logo komen, een huisstijl en een website in die huisstijl. Waar staat Aandacht Marketing voor en wie willen we aantrekken als klant? Wat voor website moet het worden? Passie, ervaring en focus bundelen, dat is de bedoeling.

Concept

Dag 2 is de lievelingsdag van elke designer want hij laat zijn eerste schets zien. De term Ipsum Dolor is opeens sterk actueel en hoe moet de indeling eigenlijk worden qua structuur? Keiharde knopen doorhakken is het devies.

Content Creatie

Dag 3 is wat voor de meeste bedrijven het moeilijkst is, het schrijven van goede webteksten. Probeer maar eens kernachtig en pakkend je eigen werk te beschrijven, laat de pizza maar aanrukken want dit wordt een latertje… Maar niet voor een goede tekstschrijver of Concent Creator, na een paar uur zwoegen lopen de teksten en kan de designer de schetsen met echte woorden vullen. Opeens is het ontwerp persoonlijk.

Logo

Dag 4 blijkt een creatieve dag, waarop de designer en ik samen het logo in co-creatie ontwerpen. Het is een soort bevalling, uniek om mee te maken en zeer bepalend in het proces. De eerste ingeving van de designer heeft veel potentie.

Beslissen

Dag 5 is beslisdag. Veel heen en weer mailen, bellen, schetsen maken en vooral durven beslissen. Moet er niet iets af aan dat pootje? Zullen we de kleuren nog iets aanpassen? Elke wijziging werken we verder uit tot er een prachtig logo is ontstaan: Aandacht Marketing is geboren.

Aandacht Marketing logo

CMS

Dag 6 is de dag van het CMS. Wat zegt u? Een Content Management Systeem. We werken niet met Joomla, Wordpress of Magento maar met een eigen systeem. In eigen beheer gebouwd, dat werkt pas lekker. 's Avonds laat krijg ik mijn inlog toegestuurd, de website staat in de steigers.

Opleveren

Wat een prachtfinisch leek te worden sneuvelt op het laatste moment in schoonheid. Helaas komt er een spoedklus tussendoor, een accute technische storing die opgelost moet worden. Natuurlijk heb ik begrip voor de situatie, maar stiekem ben ik een beetje teleurgesteld. het ging zo goed! Wat een dag.

Dan is de spoedklus geklaard en mogen we eindelijk. Van 's ochtends vroeg foto's uploaden, teksten erin zetten en puntjes op de i zetten waar nodig. Redigeren, overleg en foeteren op de laptop omdat hij niet altijd doet wat ik wil. Maar aan het einde: triomf! Een werkende website en tussendoor ook maar even dit blog geschreven zodat jullie mee kunnen lezen wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een website in een week.

Website in een week project Aandacht Marketing

Conclusie

Is het mogelijk om in 1 week een website op te leveren? Zelfs met een goede voorbereiding, jarenlange ervaring en je eigen team blijkt het nog flink lastig om dit voor elkaar te boksen. Een minieme tegenslag, zoals een storing op je laptop of een file terug van een klantafspraak heeft al enorme impact op je doorlooptijd. Daarom kies ik voor mijn eigen klanten een meer realistischere planning. En nee, ook 8 dagen is echt te kort...